Vozila PGD Velenje
ffffPV-1

Vozilo: VW CADDY
Letnik: 2018
Pogon: 4×4

Poveljniško vozilo, namenjeno za prevoz na intervencije, izobraževanja…

ffffSV-1

Vozilo: VW TRANSPORTER
Letnik: 2006
Pogon: 2×4

Vozilo je namenjeno za potrebe servisne dejavnosti na terenu, za prevoz različne opreme in prikolic na kraj intervencije,..

ffffGVM-1

Vozilo: VW TRANSPORTER
Letnik: 2013
Pogon: 4×4

Vozilo je namenjeno prevoz moštva, prevoz opreme,..

ffffGVV-1

Vozilo: MB 412 D
Letnik: 1999
Pogon: 4×4

Avto je namenjen hitremu posredovanju na manjših požarnih intervencijah ( manjši gozdni in travniški požari,….). V njem je komplet orodja za vlamljanje in je zato tudi vozilo , ki gre na intervencije kjer je potrebno vlamljati. Opremljen je s 500l vode, batno črpalko na visoki tlak in navijakom s 50m visokotlačne cevi.

ffffHTRV-1

Vozilo: Iveco Daily
Letnik: 2010
Pogon: 4×4

Je vozilo, ki prvo izvozi na tehnične intervencije (prometne nesreče). V vozilu je hidravlična črpalka na elektor motor in dve prenosni hidravlični črpalki (na elektor motor in ročni pogon). V vozilu je vsa potrebna oprema za zavarovanje delovnega okolja na intervenciji ( triopani, različna svetila, trakovi…). V njem je tudi nahrbtnik za prvo pomoč z defibrilator-jem. Ima tudi visokotlačno batno črpalko z možnostjo težke pene. Vozilo je tudi opremljeno z ukv postajo, ki deluje na frekvenci zare+.

ffffTRV-2D

Vozilo: Mercedes Atego 1629
Letnik: 2012
Pogon: 4×4

Vozilo ki drugo izvozi na prometne nesreče. Opremljen je z dvigalom z možnostjo dviga bremen v razponu 15m. V njem je vsa oprema za posredovanje ob različnih razlitjih, pnevmatski dvižni in tesnilni program, zaščitna obleka 3 stopnje in oprema za dvigovanje bremen. Je edino vozilo v enoti, ki ima vgrajen električni agregat, ki se poganja preko pogona vozila.

 

ffffGVC 16/25

Vozilo: MB 1529
Letnik: 2015
Pogon: 4×4

GVC 16/25 (kombinirka) Vozilo je opremljeno z tlačnimi C in B cevmi, turbo ročniki, trojaki, ročniki za izdelavo pene, ventilatorji…
Vozilo ima vgrajen navijak visokotlačne cevi z ročnikom na zadnji strani vozila.
V vozilu je tudi motorna žaga za ekstremne razmere, motorni žagi z rezilno ploščo in vitlom.

ffffGVC 24/50

Vozilo: MB 1836
Letnik: 2004
Pogon: 4×4

Avto cisterna s 5000l vode in vgrajenim rezervoarjem za penilo. Uporablja se za prevoz pitne vode. Pod sprednjim odbijačem so vgrajene pralne šobe. GVC ima vgrajen navijak visokotlačne cevi z ročnikom na zadnji strani vozila. V vozilu so B in C tlačne cevi in vsa oprema ki sodi zraven (ročniki, trojaki, razpršilec za vodno zaveso…)

ffffALK-37

Vozilo: MB 1529
Letnik: 2007
Pogon: 2×4

Avto lestev s košaro ki se raztegne 37m. Ima električni agregat, ventilator in vodni monitor.
V vozilu je komplet cevi za napajanje in polaganje tlačnega voda po lestvi in napad, IDA, RGA, razsvetljava…

ffffGRČ-2

Motorni čoln za reševanje S 400

Letnik:2009

Gumijasti čoln z motorjem Yamaha 30. Namenjen je reševanju na vodi. Nanjem je lahko 4 članska posadka z potrebno opremo. Za transport do lokacije uporabljamo za to narejeno prikolico.

ffffPrikolica za posredovanje ob poplavah

Letnik: 2007

Pokrita avto prikolica, ki se uporablja za posredovanje ob poplavah.

 

ffffPrikolica za nevarne snovi

Letnik: 2007

Namenska prikolica v kateri je oprema za posredovanje pri nevarnih snoveh. V njej je črpalka za nevarne snovi ELRO z vso pripadajočo opremo, različni absorbenti, pivniki, prenosni bazen,…