NAVODILA in SMERNICE SARS-CoV-2 (COVID-19)

Članom in članicam PGD Velenje ter uporabnikom prostorov PGD Velenje za preprečitev okužbe s koronavirusi

Zaradi širjenja obolelih v Sloveniji s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19) se stopnja tveganja prenosa povečuje, zato vas pozivamo, da upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepa za preprečevanje okužbe.
Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da kažemo simptomne okužbe ostanemo doma in NE prihajamo v gasilski dom.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo ter razkužimo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask še ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi in vzdržujemo primerno razdaljo

Zavedajmo se, da je vsak posameznik v prvi vrsti sam odgovoren za svoje zdravje – ravnajmo preventivno in odgovorno. Ne le v službi, ampak tudi doma in v prostorih gasilskega doma.

Prosimo za razumevanje, da upoštevate vsa preventivna navodila, saj lahko v nasprotnem primeru nastane resna težava z zagotavljanjem požarne varnosti na področju mestne občine Velenje.
Zaenkrat obiskov oseb, ki niso zaposleni v PJ PGD Velenje ali niso člani PGD Velenje ne prepovedujemo, skušajmo pa jih omejiti zgolj na najnujnejše oz. na tiste, ki so nujne za nemoten proces dela. Tudi ob četrtkih do nadaljnjega ne bomo izvajali planiranih vaj ali srečanj.

Več v PDF dokumentu