Poročilo mladine PGD Velenje 2016

Poročilo mladine PGD Velenje 2016

V mesecu marcu je naše društvo organiziralo občinski kviz, kjer so tekmovale tudi naše ekipe. Pionirji so dosegli 7. in 8. mesto, mladinci 6., 11., 12. in 14. mesto, gasilci pripravniki 3. mesto in s tem uvrstitev na regijsko tekmovanje, kjer so dosegli 3. mesto in za las zgrešili sodelovanje na državnem kvizu. Sodelovali smo tudi na tekmovanjem v sankanju z gumami v Paški vasi v mesecu marcu. Bilo je veliko smeha in veselja. Pionirji so se uvrstili na 4. in 15. mesto, mladinci 7. mesto. Na gasilski orientaciji v mesecu aprilu, ki je bila v Šoštanju, so pionirji dosegli 5., in 9. mesto, mladinke 3. in 6. mesto, gasilke pripravnice 2.mesto. S tem sta si dve ekipi uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je bilo v mesecu septembru, kjer so se mladinke uvrstile na nehvaležno 3. mesto in za las zgrešile državno tekmovanje, gasilske pripravnice pa so bile na 5. mestu. Desetini pionirjev sta na tekmovanju Pokal mesta Velenje v mesecu maju dosegli 6. in 13. mesto, v Šmartnem ob Paki so se udeležili Memoriala Tine, Kristine in Matica, kjer so dosegli 6. mesto. V mesecu septembru so se udeležile tekmovanja za Zlato Piko, kjer so se dosegli 9. in 13. mesto. Tekmovanje mladine Gasilske zveze Šaleške doline je bilo v mesecu juniju v Šmartnem ob Paki, kjer smo dosegli naslednje rezultate : pionirji 8. mesto, mladinke 3. mesto in mladinci 5.mesto.
V lanskem letu smo sodelovali tudi v Pokalnem tekmovanju mladine Savinjsko Šaleške regije in po seštevku štirih tekem so pionirji dosegli 15. mesto, mladinci 9. mesto in mladinke 7. mesto.

Konec šolskega leta, meseca junija se je 27 otrok in 4 mentorji odpravilo v Fieso na tridnevno nepozabno morsko druženje.

Po tekmovalnem obdobju konec meseca septembra je bil organiziran piknik, ki se ga je udeležila gasilska mladina s starši in mentorji.
Na nivoju zveze so se aktivnosti v letu 2016 v mesecu decembru zaključile s kino predstavo v Pesju.

Ob zaključku leta so imele mladinke in mladinci novoletno zabavo v prostorih gasilskega doma, naše najmlajše pa je obiskal Božiček.

Na zaključku poročila o našem delu v letu 2016, se v imenu mladine zahvaljujem vodstvu gasilskega društva Velenje za podporo pri našem delu, našim mentorjem pa za razumevanje in ves trud, ki so ga vložili v delo z nami.
Z gasilskim pozdravom

NA POMOČ !