Vozila PGD Velenje
ffffPV-1

Vozilo: VW TRANSPORTER
Letnik: 2006
Pogon: 2×4

Vozilo je namenjeno za potrebe servisne dejavnosti na terenu, za prevoz različne opreme in prikolic na kraj intervencije,..

ffffGVM-1

Vozilo: VW TRANSPORTER
Letnik: 2004
Pogon: 4×4

Vozilo je namenjeno prevoz moštva, prevoz opreme,..

ffffGVV-1

Vozilo: MB 412 D
Letnik: 1999
Pogon: 4×4

Avto je namenjen hitremu posredovanju na manjših požarnih intervencijah ( manjši gozdni in travniški požari,….). V njem je komplet orodja za vlamljanje in je zato tudi vozilo , ki gre na intervencije kjer je potrebno vlamljati. Opremljen je s 500l vode, batno črpalko na visoki tlak in navijakom s 50m visokotlačne cevi.

ffffHTRV-1

Vozilo: Iveco Daily
Letnik: 2010
Pogon: 4×4

Je vozilo, ki prvo izvozi na tehnične intervencije (prometne nesreče). V vozilu je hidravlična črpalka na elektor motor in dve prenosni hidravlični črpalki (na elektor motor in ročni pogon). V vozilu je vsa potrebna oprema za zavarovanje delovnega okolja na intervenciji ( triopani, različna svetila, trakovi…). V njem je tudi nahrbtnik za prvo pomoč z defibrilator-jem. Ima tudi visokotlačno batno črpalko z možnostjo težke pene. Vozilo je tudi opremljeno z ukv postajo, ki deluje na frekvenci zare+.

ffffTRV-2D

Vozilo: Mercedes Atego 1629
Letnik: 2012
Pogon: 4×4

Vozilo ki drugo izvozi na prometne nesreče. Opremljen je z dvigalom z možnostjo dviga bremen v razponu 15m. V njem je vsa oprema za posredovanje ob različnih razlitjih, pnevmatski dvižni in tesnilni program, zaščitna obleka 3 stopnje in oprema za dvigovanje bremen. Je edino vozilo v enoti, ki ima vgrajen električni agregat, ki se poganja preko pogona vozila.

 

ffffGVC 16/25

Vozilo: MB 1529
Letnik: 2015
Pogon: 4×4

GVC 16/25 (kombinirka) Vozilo je opremljeno z tlačnimi C in B cevmi, turbo ročniki, trojaki, ročniki za izdelavo pene, ventilatorji…
Vozilo ima vgrajena dva navijaka visokotlačne cevi z ročnikom na vsaki strani vozila po enega.
V vozilu je tudi motorna žaga za ekstremne razmere, motorni žagi z rezilno ploščo in vitlom.

ffffGVC 24/50

Vozilo: MB 1836
Letnik: 2004
Pogon: 4×4

Avto cisterna s 5000l vode in vgrajenim rezervoarjem za peno. Uporablja se za prevoz pitne vode. Pod sprednjim odbijačem so vgrajene pralne šobe. GVC ima vgrajena dva navijaka visokotlačne cevi ročnikom na vsaki strani vozila po enega. V vozilo so B in C tlačne cevi in vsa oprema ki sodi zraven (ročniki, trojaki, razpršilec za vodno zaveso…)

ffffALK-37

Vozilo: MB 1529
Letnik: 2007
Pogon: 2×4

Avto lestev s košaro ki se raztegne 37m. Ima električni agregat, ventilator in vodni monitor.
V vozilu je komplet cevi za napajanje in polaganje tlačnega voda po lestvi in napad, IDA, RGA, razsvetljava…

ffffGRČ-2

Motorni čoln za reševanje S 400

Letnik:2009

Gumijasti čoln z motorjem Yamaha 30. Namenjen je reševanju na vodi. Nanjem je lahko 4 članska posadka z potrebno opremo. Za transport do lokacije uporabljamo za to narejeno prikolico.

ffffPrikolica za posredovanje ob poplavah

Letnik: 2007

Pokrita avto prikolica, ki se uporablja za posredovanje ob poplavah.

 

ffffPrikolica za nevarne snovi

Letnik: 2007

Namenska prikolica v kateri je oprema za posredovanje pri nevarnih snoveh. V njej je črpalka za nevarne snovi ELRO z vso pripadajočo opremo, različni absorbenti, pivniki, napihljiva blazina, prenosni bazen, sesalec za tekočine, ventilatorja…